POL polska
Logowanie
Zapamiętaj mnie
Zarejestruj konto

Media o nas

slide_blank (1)

INTERNET

Jesteśmy na Facebooku!
Dołącz do naszej społeczności, powiadom swoich znajomych i zmieniajcie z nami swoje nawyki – na zdrowsze.
https://www.facebook.com/ZachowajRownowage

Jesteśmy na Youtube!
Chcesz w lekki i przyjemny sposób zgłębiać wiedzę na temat zdrowego żywienia i zdrowego stylu życia? Kliknij i oglądaj!
https://www.youtube.com/channel/UCUbMQ-kDR4Lk35iqB0byiOQ

 

 

Topinambur – modne warzywo

Ekspert projektu „Zachowaj równowagę”, mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz o właściwościach topinamburu

5 porcji zdrowia

Podsumowanie debaty o roli warzyw, owoców i soków w prawidłowej diecie dziecka

Wiosenne porządki w diecie

Zwalcz negatywne skutki przesilenia zróżnicowaną dietą

Kwasy tłuszczowe o mega właściwościach

Poznaj właściwości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych

Jakie tłuszcze są dobre dla dzieci w wieku szkolnym?

Dr n. med. Agnieszka Jarosz, o roli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych

Glutenowe oszustwo?

Dr Agnieszka Jarosz, ekspert projektu „Zachowaj równowagę” o tym, czy dieta bezglutenowa jest dobra dla każdego

Prawda o odchudzających suplementach diety

Dr Magdalena Białkowska, ekspert projektu „Zachowaj równowagę” o suplementacji w redukcji masy ciała

Zadbaj o siebie

Poznaj 5 kroków, aby o siebie zadbać – nie tylko wraz z z nadejściem wiosny

Zielone jest zdrowe

Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny IŻŻ o jęczmieniu i innych dietetycznych trendach

Kupuję zdrowo – mniej soli i tłuszczu!

Kampania edukacyjna Instytutu Żywności i Żywienia

Jak czytać etykiety produktów spożywczych?

Etykieta jest podstawowym źródłem informacji o żywności – dowiedz się jak wybrać mądrze!

W tłusty czwartek jedz pączki, ale z rozwagą

Dr n. med. Agnieszka Jarosz w słodkim pączkowym temacie

Dzięki zdrowej diecie i ruchowi można uniknąć połowy nowotworów

Prof. dr hab. Mirosław Jarosz, dyrektor IŻŻ o prewencji nowotworowej w kontekście II Narodowego Kongresu Żywieniowego

Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!

Obowiązkowe etykiety ze składem produktów – warto je porównywać by lepiej wybrać

Śniadanie jest najważniejsze?

Mgr Magdalena Siuba-Strzelińska mówi o faktach i mitach związanych ze śniadaniem

Porównuj etykiety

I wybieraj produkty z mniejszą ilością soli

Wzmacniaj odporność!

Zaraz wiosna a nadal nie masz energii?

Poznaj 5 porad na wiosenne przesilenie

Dobre śniadanie – obfite śniadanie

Mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz podpowiada jakie powinno być poranne menu

Zapobiegaj atakowi wirusów

Sposób? Zdrowa dieta!

Co można wyczytać z etykiety produktu spożywczego?

Dietetyczne trendy 2017 roku

Czyli fiolet w kuchni

Przywitaj wiosnę witalnie!

Sprawdź sposoby na wiosenne przesilenie

Polacy czytają etykiety, ale niewiele z nich rozumieją

Poznaj kampanię Instytutu Żywności i Żywienia!

Wirusom wstęp wzbroniony

Masło czy margaryna

Sposoby na wiosenne przesilenie

Co warto wiedzieć o tłuszczach do smarowania pieczywa?

Dr n. med. Agnieszka Jarosz, ekspert projektu „Zachowaj równowagę” rozwiewa wątpliwości

Co kryje się w soku?

Dowiedz się czy to zdrowa porcja owoców i czy można dodawać do niego cukier!

Twój parasol na wiosnę – 5 sposobów na wiosenne przesilenie

Dr Katarzyna Stoś o ważności śniadań oraz warzyw w naszej codziennej diecie.

Sok owocowy = sok 100%

Dr Katarzyna Stoś przedstawia fakty na temat soków.

Masło czy margaryna? Który tłuszcz jest najlepszy dla zdrowia?

Jak podkreśla prof. Mirosław Jarosz, dyrektor IŻŻ, tłuszcz pokarmowy jest źródłem energii i materiału budulcowego struktur komórkowych, poza tym jest konieczny do wchłaniania witamin A, D, E i K.

Wirusom wstęp wzbroniony – poznaj prosty sposób na wzmocnienie odporności.

Prawidłowa dieta to pierwszy krok do budowania odporności.

Jod – objawy nadmiaru i niedoboru. Źródła w żywności

Jod to pierwiastek, który pełni ważne funkcje w organizmie.

Dieta na odporność – nie daj się wirusom

Hanna Stolińska-Fiedorowicz o wpływie glutaminianu na organizm

W 2013 roku mieliśmy jeść masło. Teraz – jak twierdzą naukowcy – zdrowsza jest margaryna. Ale nie każda. Nowe badania

Dr Lucyna Pachocka z Ogólnopolskiego Centrum Dietetyki w IŻŻ mówi o tym jakie tłuszcze wybierają Polacy.

Wirusom wstęp wzbroniony

Tłuszcze – co warto o nich wiedzieć?

O zdrowych i niezdrowych tłuszczach.

Masło czy margaryna – preferencje smakowe to mit?

O kampanii „Poznaj się na tłuszczach”, dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia.

Wszyscy jesteśmy na diecie

O zróżnicowanych zapotrzebowaniach naszych organizmów.

Polacy czytają etykiety, ale niewiele z nich rozumieją

Biznes.interia.pl o Kampanii “Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”

Ratuj swoje dziecko przed otyłością! Zwłaszcza zimą musisz przestrzegać tych zasad.

Ponad 20%. Tyle według badań Instytutu Żywności i Żywienia wynosi w Polsce odsetek dzieci i młodzieży borykających się z problemem nadwagi czy otyłości.

5 sposobów na wiosenne przesilenie

Jak skutecznie radzić sobie z nadejściem nowej pory roku i cieszyć się zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem.

Proste sposoby na wzmocnienie odporności

Styl24.pl o tym, że prawidłowe żywienie może wyposażyć organizm w cenne elementy takie jak witaminy.

Glutaminian sodu – bezpieczny czy szkodliwy?

Hanna Stolińska-Fiedorowicz o wpływie glutaminianu na organizm

Poznaj prosty sposób na wzmocnienie odporności

Jak możesz uchronić się przed grypą lub przeziębieniem?

Dlaczego Polacy ciągle nie odżywiają się prawidłowo?

O efektywności edukacji żywieniowej mówi dr inż. Katarzyna Stoś, prof. nadzw. IŻŻ

Tłuszcz – wpływ na zdrowie

Czyli dlaczego warto porównywać produkty spożywcze

Sklepiki szkolne po zmianach Ministerstwa Zdrowia

Czy te zmiany są faktycznie potrzebne?

Unikasz tłuszczu w diecie?

Sprawdź które warto jeść!

Co warto wiedzieć o tłuszczach?

Dr n. med. Agnieszka Jarosz podpowiada jak rozróżnić zdrowe i niezdrowe tłuszcze

Śniadania to trzeba jeść porządne

Ekspert Hanna Stolińska-Fiedorowicz opowiada jak powinno wyglądać pełnowartościowe śniadanie.

Tłuszcze trans w produktach. W Polsce brak uregulowań prawnych

Spożycie kwasów tłuszczowych trans nie powinno przekraczać 2% dziennego zapotrzebowania na energię.

5 kroków do zdrowego serca

Co jeść by dbać o serce?

Jak czytać etykiety na opakowaniach żywności? Najlepiej od A do Z

„Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuje to!” – to nowa kampania Instytutu Żywności i Żywienia, która ma zwrócić uwagę na to, co jemy.

Kampania edukacyjna na rzecz świadomego podejścia do żywienia

Warto poświęcić chwilę więcej na zakupy i dokonać zdrowszego wyboru.

Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!

W leczeniu nowotworów ważne jest właściwe odżywienie organizmu

Lepszy stan odżywienia w momencie rozpoczęcia terapii, może przełożyć się na lepsze efekty i tolerancję leczenia przeciwnowotworowego.

Projekt ‚Zachowaj równowagę’ – zapobieganie nadwadze i otyłości

O projekcie IŻŻ, którego podstawowym celem jest promocja zdrowego stylu życia.

Walka z epidemią otyłości

Prof. Mirosław Jarosz opowiada portalowi kobieta.wp.pl o otyłości, projekcie “Zachowaj równowagę” oraz Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej.

Kampania „Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”

Konferencja prasowa Instytutu Żywności i Żywienia w Małopolsce.

Zdrowe tłuszcze – czyli jakie?

Aby zapobiegać chorobom serca i układu krążenia, dzienne spożycie tłuszczów nasyconych oraz tłuszczów trans powinno być na możliwie najniższym poziomie.

Jemy za mało ryb i produktów zbożowych

Odżywiamy się coraz zdrowiej, jednak jeszcze wiele powinniśmy zmienić w naszej diecie.

Etykieta prawdę ci powie. Jak ją czytać, aby zdrowo się odżywiać?

Polskie Radio o tym, co warto wiedzieć o etykietach na produktach spożywczych.

Czytasz etykiety produktów spożywczych? To jesteś w mniejszości

IŻŻ przygotował kampanię „Mniej, cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”.

Tu chodzi o zdrowie!

Dziennik Polski o kampanii “Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”..

Dieta bez laktozy

O tym, czym jest nietolerancja laktozy i jak sobie z nią radzić.

Co kryją soki?

Soki są fantastycznym sposobem na dostarczenie organizmowi wielu witamin i innych składników niezbędnych do jego prawidłowego funkcjonowania.

1 lutego dniem bez oleju palmowego

Dlaczego ten tłuszcz zyskał złą sławę?

Zdrowe tłuszcze, czyli jakie?

Aby zapobiegać chorobom serca i układu krążenia, dziennie spożycie tłuszczów nasyconych i tłuszczów trans powinno być jak najniższe.
Mamo, tato nie jem mięsa!
O tym, jak mądrze zostać wegetarianinem.

Naukowcy zmodyfikowali zasady zdrowego żywienia

Nowa piramida IŻŻ wraz z 10 zasadami i opisem jest najprostszym, krótkim i zwięzłym sposobem wyrażenia zasad prawidłowego żywienia.

Cukier – wpływ na zdrowie i zawartość w produktach

W produktach spożywczych cukier występuje w wielu postaciach, nie tylko cukru białego (sacharozy).

Śniadanie to najważniejszy posiłek. Nie może być skromne

Kawa – pić czy nie pić?

Okazało się, że kawa nie tylko jest zdrowa, ale może wręcz„zwiększać potencjał zdrowotny organizmu”

Eksperci radzą, jak uniknąć nowotworów

Tvnmeteo.tvn24.pl o informacjach nt. nowotworów przekazanych podczas II Narodowego Kongresu Żywieniowego.

IŻŻ: Owoce, warzywa i … kawa zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwór

Przybywa naukowych dowodów na to, że zdrowe żywienie i aktywność fizyczna nie tylko zapobiegają nowotworom ale też wspomagają ich leczenie.

Połowa nowotworów to efekt złej diety i braku ruchu

Mnóstwo warzyw i aktywność fizyczna – to połączenie prawdopodobnie uchroniłaby nas przed połową nowotworów – pisze medonet.pl

Owoce i warzywa w diecie – najskuteczniejsza broń na raka!

Sadyiogrody.pl o II Narodowym Kongresie Żywieniowym.

Obniżenie spożycia soli przez społeczeństwo zajmie lata

Wiele osób wciąż uważa sól za dobrą przyprawę.

Szlachetne zdrowie

Drogowskazem do zdrowego życia jest opublikowana przez Instytut Żywności i Żywienia na początku 2016 roku Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej.

Czytaj etykiety – mądrze kupuj

Wystarczy porównywać etykiety i wybrać ten produkt, który w porównaniu z innymi zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu, by zdrowiej się odżywiać.

Polacy czytają etykiety, ale niewiele z nich rozumieją

Rozpoczęta przez Instytut Żywności i Żywienia kampania ma zwracać uwagę na trzy składniki, które znajdują się w produktach spożywczych: cukry, sól i tłuszcz..

Warzywa podstawą zdrowej diety

W Nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności fizycznej warzywa awansowały na pierwsze miejsce.

Węglowodany – jeść czy nie?

W Elle dowiesz się ile węglowodanów i w jakiej postaci najlepiej spożywać.

Polacy czytają etykiety tylko w przypadku nowych produktów

Na początku stycznia Instytut Żywności i Żywienia zainaugurował kampanię „Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”

Czytasz etykiety produktów spożywczych? To jesteś w mniejszości

W nowej kampanii Instytut Żywności i Żywienia i zachęca do zmiany zachowań konsumenckich.

Nowa piramida zdrowego żywienia

Poza wysiłkiem fizycznym propaguje dietę, zawierającą jak najmniej cukrów, soli i tłuszczu, a jak najwięcej błonnika z warzyw i owoców oraz produktów zbożowych.

Kwestia czasu, jaki mają uczniowie na zjedzenie obiadu w szkole.

Joanna Jaczewska – Szyc z IŻŻ dla Programu 3 Polskiego Radia o zbyt krótkim czasie na spożywanie obiadu w szkołach.

Czytając etykiety, zrobimy lepsze zakupy

Dziennik polski o kampanii zachęcającej do bardziej odpowiedzialnych zakupów.

Jak jeść żeby nie marznąć zimą?

Zimą najlepiej wybierać ciepłe posiłki, które powodują zwiększoną termogenezę poposiłkową, co w konsekwencji przyspiesza metabolizm.

Suplementy diety: jak skutecznie i bezpiecznie je przyjmować?

Sprawdź w jakich przypadkach powinieneś sięgnąć po suplementy.

Niewielu Polaków czyta etykiety spożywcze

Z badań, na które powołuje się IŻiŻ wynika, że wykaz składników jest ważnym elementem etykiety ale w praktyce niewiele osób ma nawyk jego sprawdzania..

Tłuszcz – wpływ na zdrowie i zawartość w produktach

Najlepiej unikać produktów o dużej zawartości kwasów tłuszczowych nasyconych, których źródłem są głównie tłuszcze i produkty zwierzęce.

Sól – wpływ na zdrowie i zawartość w produktach

Nadmiar soli wiąże się z poważnymi konsekwencjami dla naszego zdrowia.

Zdrowy sok na nowy rok

Chcesz mieć zdrowsze serce? Zastąp tłuszcze nasycone tłuszczami nienasyconymi

Wybierając tłuszcze nienasycone będziesz zdrowszy.

Zachowaj równowagę…

Nadal zwracamy zbyt mało uwagi na wartość odżywczą tego, co kupujemy i jemy.

Wiedza na temat żywności nie przekłada się na wybory konsumenckie Polaków

Czas zacząć porównywać etykiety i dokonywać korzystnych dla zdrowia wyborów.

Mniej cukru, soli i tłuszczu? Kupuję to!

Marketing mediów przedstawia kampanię edukacyjno – promocyjnej „Czytajmy etykiety”.

„Mniej cukru, soli i tłuszczu? Kupuję to!” w kampanii Instytutu Żywności i Żywienia (wideo)

Wirtualne media o kampanii IŻŻ.

Dietetyk: kupujemy żywność z ładną etykietą, a nie czytamy jej treści

Ładne opakowanie i skład to nie wszystko. Czytajmy też etykiety produktów.

Im mniej cukru, soli, tłuszczu tym zdrowiej

Warto poświęcić chwilę przy półce sklepowej, by dokonać zdrowszego wyboru.

Cukier – wpływ na zdrowie i zawartość w produktach

Cukier niejedno ma imię.

Jak czytać etykiety na produktach spożywczych?

Jakie ważne informacje i w jakim miejscu można znaleźć na etykiecie produktu spożywczego?

Piramida zdrowia dla naszych pociech

Czym różni się nowa piramida od tej, która funkcjonowała przez 7 wcześniejszych lat?

Mniej cukru, soli, tłuszczu?

Co oznaczają informacje na etykiecie?

Dekalog zdrowego odżywiania

Lepiej odżywiony organizm odpłaci się większą energią, koncentracją, efektywnością w pracy i dobrym humorem.

Klienci wybierając artykuły spożywcze nie czytają etykiet

Na rynku jest dużo niezdrowej żywności

Każda ilości izomerów kwasów tłuszczowych trans w produktach podnosi ryzyko nowotworów, czy miażdżycy.

Zielona Kraina odwiedza uczniów w Szczecinie

Bezpłatne warsztaty dla czwartoklasistów.

Dowiedz się jak zdrowo świętować Boże Narodzenie!

II Narodowy Kongres Żywieniowy

Tegoroczny temat to dotyczy żywności i żywienia w prewencji i leczeniu – głównie w kontekście chorób nowotworowych.

Projekt Zachowaj Równowagę dobiegł końca

Podsumowanie pięciu lat działań na rzecz prawidłowego odżywiania Polaków.

Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej

Jak interpretować zmiany zaproponowane przez ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia?

Edukacja najlepszą bronią przeciwko epidemii otyłości

Czyli skuteczne narzędzia projektu Zachowaj Równowagę.

Owoce żywieniowej edukacji Polaków

Projekt Zachowaj Równowagę pomaga w walce na nadwaga i otyłością.

Jak zachować równą wagę?

Kompleksowy projekt Zachowaj Równowagę podsumowuje najczęstsze błędy prowadzące do tycia.

II Narodowy Kongres Żywieniowy

Tegoroczne wydarzenie IŻŻ będzie poświęcone chorobom nowotworowym w kontekście odżywiania.

Żywność „light” – mit?

O znaczeniu takiego określenia na opakowaniu – ekspert IŻŻ i projektu Zachowaj Równowagę, dr n. med. Agnieszka Jarosz.

Działania projektu Zachowaj Równowagę w świetle najczęstszych przyczyn nadmiernej masy ciała

Jak przestać tyć? O tym eksperci Zachowaj Równowagę.

2 grudnia 2016 r. podsumowano projekt „Zachowaj równowagę”

Czytajmy etykiety

Co znajdziemy na etykietach produktów spożywczych.

Co można wyczytać z etykiety produktu spożywczego

O czytaniu etykiet produktów.

Dieta na odporność. Eksperci radzą, co jeść jesienią

Hanna Stolińska – Fiedorowicz podpowiada jakie produkty wzmocnią odporność jesienią.

Bez glutenu znaczy zdrowiej?

Dr Anna Wojtasik, ekspert Instytutu Żywności i Żywienia o żywności bezglutenowej i zasadności jej stosowania.

Dieta na odporność

Aby wzmocnić układ odpornościowy wystarczą nieznaczne modyfikacje jadłospisu.

Asystent Zdrowego Żywienia pomoże policzyć Ci kalorie

Aplikacja dostępna na Androida i iOS.

Dieta w walce z infekcjami

Dietetyk IŻŻ podpowiada co jeść dla lepszej odpornosci organizmu.

Aplikacja Zdrowa Mama

Fachowe porady i cenne materiały edukacyjne dostępne w formie mobilnej.

Kolejna szkoła ma certyfikat „Szkoły przyjaznej Żywieniu i Aktywności Fizycznej”!

Zespół Szkół Specjalnych w Kamiennej Górze dba o zdrowe żywienie podopiecznych.

Co jeść jesienią?

Wiele składników żywności może pomóc wzmocnić odporność i ustrzec przed infekcjami.

Znaczenie „light” na opakowaniu

Dieta w służbie odporności

Jedz dla dwojga a nie za dwoje!

Specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu Pomnika Centrum Zdrowia Dziecka stwierdzają ścisły związek pomiędzy sposobem żywienia kobiet w ciąży a zdrowiem urodzonych dzieci.

Nieprawidłowe opinie o szkodliwości mleka są szkodliwe dla zdrowia

Dieta na jesienne dni

Czyli bogactwo antyoksydantów i probiotyków.

Ciąża ze smartfonem?

Aplikacja Zdrowa Mama pomoże w zbilansowaniu diety, doborze aktywności fizycznej i obaleniu mitów ciążowych.

Recepta na odporność

Twój osobisty Asystent Zdrowego Żywienia

Darmowa aplikacja ekspertów IŻŻ dla zdrowej zmiany odżywiania.

Co jeść by wzmocnić odporność?

Dieta na odporność. Eksperci radzą, co jeść jesienią
Kilka słów o tym jakie produkty zwiększą naszą odporność.

Odporność na talerzu
Co jeść aby zwiększyć odporność.

Pożegnanie z solą
Kilka słów o soli.

Ciąża ze smartfonem

Aplikacja mobilna Zdrowa Mama podpowie jak prawidłowo odżywiać się w czasie ciąży.

Dzień dla zdrowia w Ustroniu (relacja)

Instytut Żywności i Żywienia jako partner Dnia dla Zdrowia w Ustroniu uczył jak prawidłowo należy odżywiać się.

Na zdrowy początek – czyli jak zacząć zmianę stylu życia na zdrowszy

Kilka zasad, które pomogą zmienić styl życia na zdrowszy.

Czy żywność „light” jest „light”

O kulturze żywienia w czasie ciąży

O odżywianiu kobiet w ciąży mówią dr R. Wierzejska z IŻŻ, dr Z. Kułaga z Instytutu „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka”.

Uważaj co jesz w ciąży. To wpływa na późniejsze zdrowie dziecka

Kilka słów o tym jak odżywiać się w ciąży.

Zachowaj równowagę. Również w ciąży

Aplikacja dla kobiet w ciąży pomoże Zachować Równowagę.

Prawidłowe żywienie w ciąży to szansa na zdrowsze dziecko – pomoże w tym aplikacja Zdrowa Mama

Eksperci Instytutu Żywności i Żywienia podkreślają, że właściwe żywienie w ciąży decyduje o zdrowiu dziecka. W tym celu polecają najnowsze narzędzie służące dobrej formie Mamy i Dziecka – aplikację mobilną Zdrowa Mama.

Zdrowa Mama – aplikacja z myślą o ciężarnych i kobietach planujących ciążę już dostępna!

Polskie Radio o aplikacji ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia.

Metamorfoza uczestniczki programu redukcji masy ciała w ramach projektu Zachowaj Równowagę!

Pani Danuta Kaszyńska opowiada o tym, co zmotywowało ją do zmiany stylu życia i jak pomogli jej profesjonaliści.

Twój prywatny Asystent Zdrowego Żywienia

Już dostępny na urządzenia z systemem iOS.

Asystent Zdrowego Żywienia – aplikacja dostępna już na iOS

Bezpłatna aplikacja dla fanów technologii pomagających w codziennych zdrowych próbach zmiany stylu życia.

Asystent, który zmieni twoje życie!

Medonet.pl o aplikacji Asystent Zdrowego Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia.

Dieta pudełkowa

Czy to dobre rozwiązanie dla każdego?

Dieta pudełkowa – rozwiązanie idealne czy kosztowna moda?

Aspekty coraz popularniejszego wśród Polaków cateringu dietetycznego.

Odchudzanie Polaków. Udało się w 12 tygodni

Gazeta Wyborcza o 12 tygodniowych programach redukcji masy ciała.

Jak komponować dzienny jadłospis

Dr Lucyna Pachocka o tym  jak zdrowo komponować jadłospis.

Pomoc w zdrowym odżywianiu czyli aplikacja mobilna Asystent Zdrowego Żywienia

Ile powinniśmy jeść soli a ile rzeczywiście spożywają jej Polacy?

Samo Zdrowie na swoim fanpage podpowiada gdzie znajdziemy wskazówki dotyczące ograniczenia spożycia soli.

Zdrowy styl życia już od jutra? Całkiem możliwe!

Dobre Rady podpowiadają od czego zacząć i gdzie znaleźć dietetyczne wskazówki.

12-tygodniowy program redukcji masy ciała w mediach

Diety pudełkowe – głos eksperta Instytutu Żywności i Żywienia oraz projektu Zachowaj Równowagę

Dobre Rady na swoim fanpage’u na facebook’u polecają aplikację mobilną Asystent Zdrowego Żywienia

 

Samo Zdrowie o aplikacji Asystent Zdrowego Żywienia

 

NIK skontroluje żywienie dzieci w szkołach

Rzeczpospolita o żywieniu dzieci w szkołach

O żywieniu dzieci w szkołach

Kilka słów o tym jak karmimy dzieci w szkołach

Zdrowe jedzenie w szkołach stało się faktem? NIK sprawdzi to jesienią

NIK sprawdzi jak szkoły żywią dzieci

O żywieniu uczniów w szkołach publicznych

Eksperci o żywieniu dzieci w szkołach

Mleko – mity kontra rzetelne rekomendacje
Kontrowersje wokół mleka.

Komu szkodzi gluten?

Kiedy dieta bezglutenowa jest wskazana.

O mleku raz jeszcze

Fakty i mity o spożywaniu mleka.

5 najpopularniejszych mitów na temat zdrowego odżywiania

Agnieszka Jarosz opowiada o mitach dot. zdrowego odżywiania.

Otyłość – 10 przerażających faktów

Sylwia Gugała – Mirosz przedstawia 10 faktów o otyłości.

Garść pomysłów na zdrowe słodycze

Małgorzata Mękus opowiada o zdrowych słodyczach.

Nowa piramida żywienia – jak ją czytać i rozumieć?

Dr Ewa Rychlik pomaga zrozumieć Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej.

Jak uchronić dziecko przed nadwagą i otyłością?

Mgr Anna Taraszewska podpowiada jak uchronić dziecko przed nadwaga i otyłością.

Sztuka dbania o swoje zdrowie czyli BEZ GLUTENU ZNACZY ZDROWIEJ?

Kilka słów o diecie bez glutenu.

Polsko-Szwajcarski Program Współpracy zadba o zbilansowaną dietę Polaków

Polskie Radio o projekcie „Zachowaj Równowagę”.

Jogurty czy wszystkie są zdrowe?

Dr Regina Wierzejska opowiada o jogurtach.

Skrót „RWS” na etykietach – co oznacza?

Dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. IŻŻ pomaga rozszyfrować skrót „RWS”.

Jak schudnąć nie będąc „na diecie”?

Mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz radzi jak zrzucić zbędne kilogramy nie będąc na diecie.

Instytut Żywności i Żywienia edukuje Polaków

Chcesz schudnąć? Rób to zdrowo!

Mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz podpowiada jak zdrowo schudnąć.

Nadmiar cholesterolu to prosta droga do miażdżycy! Jak obniżyć jego poziom?

Mgr Iwona Sajór radzi jak obniżyć spożycie cholesterolu.

Jak obniżyć spożycie cholesterolu

Co zrobić, aby ilość spożywanego cholesterolu była mniejsza.

Krapkowice odchudzają mieszkańców – 12-tygodniowy program redukcji masy ciała.

 

Na wakacje po zdrowie i jod!

 

Czym zastąpić jajko w kuchni?

Hanna Stolińska- Fiedorowicz podpowiada jakimi produktami można zastąpić jajko w kuchni.

 

Zdrowe jedzenie poza domem.

Hanna Stolińska – Fiedorowicz podaje 26 zasad jak jeść zdrowo poza domem.

 

Głodny czyli zły.

Marta Brajbisz opowiada o tym jak dieta i to co jemy wpływa na emocje i zachowania.

 

Jaka jest rola białka w rozwoju muskulatury?

Marta Brajbisz podpowiada co i jak jeść żeby pozytywnie wpłynąć na efekty treningów na siłowni.

 

Które oleje są zdrowe, a jakich lepiej unikać?

Magdalena Siuba-Strzelińska przedstawia fakty i mity na temat popularnych olejów.

 

Jak działają musujące tabletki witaminowe?

Dr Regina Wierzejska wyjaśnia czym dokładnie są i jak działają popularne wśród konsumentów tabletki witaminowe do rozpuszczania w wodzie.

 

Dieta na chore stawy – co jeść a czego unikać?
Hanna Stolińska odpowiada na pytanie co powinna jeść osoba, która ma chore stawy? A także, które produkty mogą zaostrzać chorobę i dlaczego?

PRASA

Jak czytać etykiety na produktach spożywczych?

Naucz się wybierać świadomie – to proste! Przemysł Spożywczy 2/2017, s.25
Czytaj więcej

Jak w końcu jest z tą solą?!

Dr n. med. Agnieszka Jarosz na łamach Women’s Health (03/2017) podpowiada którym teoriom na temat soli warto wierzyć
Czytaj więcej

Trendy w żywieniu – co będziemy jeść w przyszłości?

Dr n. med. Magdalena Białkowska na łamach Polityki (nr 7.2017) o epidemii otyłości i jej wpływie na trendy w żywieniu
Czytaj więcej

Dla smakoszy i dla mas

Egzotyka na talerzu.
Czytaj więcej

Wiosenne przesilenie? Nie daj się!

W Echu Dnia o wiosennych porządkach w diecie.
Czytaj więcej

W zgodzie z etykietą

Dr Beata Przygoda z IŻŻ w magazynie Dbam o Zdrowie o tym, że etykiety pozwalają odżywiać się zdrowo.
Czytaj więcej

Tygodniowy jadłospis, który pokona zgagę

W magazynie Dbam o Zdrowie Hanna Stolińska-Fiedorowicz poleca autorski jadłospis.
Czytaj więcej

Walka z epidemią otyłości

Prof. Mirosław Jarosz o wytoczeniu wojny otyłości w gazecie Głos Wielkopolski.
Czytaj więcej

Zdrowe tłuszcze, zdrowe serce

Express Ilustrowany o zdrowej piramidzie tłuszczowej
Czytaj więcej

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej nauczy Polaków jak jeść.

Gazeta Wyborcza o nowo powstałym portalu.
Czytaj więcej

Czytajmy etykiety! Od A do Z

Gazeta Wyborcza Poznań o nowej kampani edukacyjnej Instytutu Żywności i Żywienia.
Czytaj więcej

Jak czytać etykiety

W magazynie Idziemy o tym dlaczego wyrobienie nawyku czytania etykiet jest takie ważne.
Czytaj więcej

Dieta policzona co do jednej kalorii

DGP Biznes o wymogach prawnych  związanych z wartości odżywczych na opakowaniach.
Czytaj więcej

Etykieta – tu zaczyna się zdrowie

Echo Dnia o tym jak ważne jest czytanie etykiet.
Czytaj więcej

Podnoszenie odporności wit. C

Ekran TV o tym co powinieneś wiedzieć na temat wpływu witaminy C na organizm
Czytaj więcej

Witaminy decydują o zdrowiu

Dr Beata Przygoda mówi w Fakcie o tym jak stosować witaminy.
Czytaj więcej

“Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!” – ruszyła ogólnopolska kampania

Echo Dnia o nowej Kampanii IŻŻ
Czytaj więcej

O grzechach ciężkich produktów light

Hanna Stolińska-Fiedorowicz w Życiu na Gorąco o słabych i mocnych stronach produktów light.
Czytaj więcej

Jedz na zdrowie,  a nie na chorobę

O soli, cukrze i tłuszczu i ich wpływie na organizm w Tygodniku Nowohuckim
Czytaj więcej

„Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”

Czy wiesz, że brak “E” wcale nie oznacza, że produkt nie zawiera substancji dodatkowych?
Czytaj więcej

Tu chodzi o zdrowie!

Dziennik o czytaniu etykiet i starcie kampanii Instytutu Żywności i Żywienia.
Czytaj więcej

JARMUŻ

Warzywo o super właściwościach.
Czytaj więcej

Czego nie wiemy o… suplementach

Kompleksowy raport miesięcznika ZDROWIE na temat suplementów.
Czytaj więcej

Przyczyny epidemii

Czy wiesz jakie są przyczyny cukrzycy i jak im zapobiegać?
Czytaj więcej

Czytając etykiety, zrobimy lepsze zakupy

W Krakowie wystartowała ogólnopolska kampania społeczna “Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”
Czytaj więcej

Aplikacja dla Mamy i dziecka

Wszystkie przydatne informacje o zdrowiu i stylu życia młodej mamy w zasięgu ręki.
Czytaj więcej

Zdrowe narodzenie

Sposób żywienia dziecka, nawet w okresie płodowym, determinuje stan jego zdrowia w dorosłym życiu.
Czytaj więcej

7 grzechów żywieniowych i do jakiego piekła prowadzą

Claudia o tym jakie błędy żywieniowe popełniamy najczęściej.
Czytaj więcej

Gdy karmisz piersią…

Zalecenia żywieniowe dla karmiących mam.
Czytaj więcej

Smacznie, zdrowo, kolorowo – gotuj z dzieckiem

Przepis na pyszny, zdrowy koktajl.
Czytaj więcej

Tak! dla gotowania z dziećmi

Wspólne gotowanie z pociechami może okazać się fantastyczną i edukacyjną zabawą.
Czytaj więcej

Wiarygodne źródła wiedzy o żywieniu!

Szukając informacji o żywieniu i aktywności fizycznej sprawdzaj tylko pewne źródła.
Czytaj więcej

Drób na widelcu – czy taki zdrowy?

Dowiedz się po jaki drób sięgać.
Czytaj więcej

Otyłość a układ mięśniowo-szkieletowy

Nadmierna masa ciała wpływa niekorzystnie na przebieg niemal wszystkich chorób układu mięśniowo-kostnego.
Czytaj więcej

Rola selenu w organizmie człowieka

Wszystko co powinieneś wiedzieć o selenie i jego wpływie na organizm
Czytaj więcej

Aktualna Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej

Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej narzędziem w profilaktyce chorób cywilizacyjnych wśród dzieci i młodzieży.
Czytaj więcej

Wege to już nie znaczy dziwak

Spożycie mięsa powinno być limitowane w naszej codziennej diecie.
Czytaj więcej

Czytajmy etykiety. Naprawdę warto!

Dlaczego warto czytać etykiety produktów spożywczych i co na nich znajdziesz.(Gazeta Współczesna, 7 grudnia 2016 r.).
Czytaj więcej

Wzmocnij odporność jesienią.

Mgr Hanna Stolińska – Fiedorowicz opowiada w Dzienniku Zachodnim (30 listopada 2016 r. ) o produktach, które wzmacniają odporność.
Czytaj więcej

5 kg może schudnąć każdy

Podsumowanie 12 – tygodniowych programów redukcji masy ciała.
Czytaj więcej

Krok po kroku do Twojej idealnej wagi

Specjalista IŻŻ i Zachowaj Równowagę o 12-tygodniowym programie redukcji masy ciała w magazynie Samo Zdrowie (6/2016 (nr 190), listopad-grudzień).
Czytaj więcej

Twój osobisty Asystent Zdrowego Żywienia!

Grudniowy magazyn VITA (nr 12 (219) 2016) poleca aplikację ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia.
Czytaj więcej

Aplikacja pomoże ci policzyć kalorie

Fakt (Fakt, Zdrowie s. 3, 26.10.2016) zachęca do ściągnięcia i korzystania z aplikacji mobilnej Asystent Zdrowego Żywienia.
Czytaj więcej

Szklanka mleka. Komu wychodzi na zdrowie?

Kilka słów o mleku w dodatku Dziennika Zachodniego „Zawsze Zdrowie” (17.09.2016)
Czytaj więcej

Claudia poleca Asystenta Zdrowego Żywienia!

W najnowszym numerze Claudii (10/2016, s. 164) znajdziemy rekomendację aplikacji Instytutu Żywności i Żywienia.
Czytaj więcej

DOBRE RADY NR 10/2016, wrzesień

Żyj zdrowo!
Magazyn Dobre Rady (10/2016, s. 80) rekomenduje Aplikację Asystent Zdrowego Żywienia – stworzoną przez ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia.
Czytaj więcej

SAMO ZDROWIE NR 5/2016 wrzesień-październik

Zdrowie na talerzu
Anna Taraszewska, ekspert projektu Zachowaj Równowagę dla magazynu Samo Zdrowie (5/2016 wrzesień – październik) mówi o prawidłowym żywieniu dziecka – szczególnie tego, które z początkiem września wróciło do szkoły.
Czytaj więcej

VITA

Komu gluten szkodzi?
Specjaliści Instytutu Żywności i Żywienia dla czasopisma VITA (10 (2017) 2016) o tym kto powinien stosować dietę bezglutenową i dlaczego należy to konsultować to ze specjalistą oraz jakie skutki niesie za sobą nieprzemyślana dieta eliminacyjna.
Czytaj więcej

Odżywiaj się zdrowo!

Magazyn Samo Zdrowie 4/2016 lipiec-sierpień (nr 188) str. 8.
Czytaj więcej

Zaprogramuj zdrowie swojego dziecka

Aneta Grajda, ekspert projektu Zachowaj Równowagę dla magazynu Samo Zdrowie (4/2016 lipiec-sierpień nr 188 str. 34-35) opowiada o zdrowym odżywianiu i aktywności fizycznej w czasie ciąży.
Czytaj więcej

Nie mieszaj sportu z napojami energetycznymi

Magdalena Siuba-Strzelińska dla Gazety Wyborczej w dodatku Tylko Zdrowie (nr 26 (115) 6 lipca 2016) opowiada o napojach energetycznych.
Czytaj więcej

Aplikacja mobilna Asysytent Zdrowego Żywienia

Gazeta Wyborcza w dodatku Tylko Zdrowie (nr 26 (115) 6 lipca 2016) zachęca do ściągnięcia aplikacji mobilnej Asystent Zdrowego Żywienia.
Czytaj więcej

Warzywa powinny znajdować się w każdym posiłku

Dr Agnieszka Jarosz w AMICUS Magazyn dla pacjentów onkologicznych Świętokrzyskiego Centrum Onkologii, (Nr 2/2016 (6) maj 2016, s. 11-13, „4-24 czerwca Dni Walki z Rakiem. Warzywa powinny znajdować się w każdym posiłku”) opowiada o zdrowym odżywianiu oraz o warzywach w posiłkach.
Czytaj więcej

Bitwa na spoty, ulotki, ogródki

,,Kulisy Powiatu” (03.03.2014) informują, że w Szkole Podstawowej w Bogacicy trwa rywalizacja w ramach Olimpiady Dobrej Formy, w której uczniowie- Strażnicy Dobrej Formy stworzyli ciekawą kampanię promującą zdrowy tryb życia zarówno dla uczniów jak i rodziców.
Czytaj więcej

Sklepik szkolny, a w nim…

„Panorama Łaska” (nr 12/142, grudzień 2013) informuje, że w SP nr 1 w Łasku zamknięto sklepik ze śmieciową żywnością. Organizuje się przy tym wspólne II śniadania nauczycieli i uczniów.
Czytaj więcej

Łask dołączył do uczestników projektu…

Szkolny lider projektu „Zachowaj równowagę” – Agnieszka Prusisz – z pasją opowiada o swoim głębokim przekonaniu, że podjęte przez SP nr 1 w Łasku działania na rzecz prawidłowego odżywiania dzieci i zmobilizowania ich do większej aktywności fizycznej przyniosą wkrótce wymierne efekty.
Czytaj więcej

 

Słodycze, chipsy… ulubione rodzinne przekąski

Joanna Jaczewska-Schuetz przekonuje, że objadanie się przez dzieci słodyczami czy chipsami to nie tylko ich problem, lecz także całej rodziny. Potrzebna jest konsekwentna współpraca, by uniknąć otyłości.
Czytaj więcej

 

Batonik, słodka bułka czy może kanapka…?

Dr Katarzyna Wolnicka opowiada, jaki wpływ na odżywianie dzieci ma łatwy dostęp do automatów ze słodyczami na szkolnych korytarzach. Radzi też, jak można racjonalnie „zarządzać słodyczami”.
Czytaj więcej

RADIO

Nowalijki – zdrowe czy niezdrowe?

Mgr Hanna Stolińska-Fiedorowicz, ekspert „Zachowaj równowagę” wyjaśnia na antenie Polskiego Radia
Posłuchaj teraz

Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!

Eksperci kampanii podpowiadają w Radiu Kraków jak wybrać dobry produkt
Posłuchaj teraz

„E-…” w produktach, kulinarne tournée po ZSRR, promocja kuchni

Radio Wrocław o Kampanii IŻŻ zachęcającej do czytania etykiet.
Posłuchaj teraz

Radio Emaus o etykietach i kampani “Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”

W audycji poświęconej akcji mającej na celu zachęcenie konsumentów do czytania składu produktów spożywczych wypowiadają się Eksperci instytutu Żywności i Żywienia Beata Przygoda i Agnieszka Jarosz.
Posłuchaj teraz

Pogotowie Konsumenckie w Polskim Radiu 24

Rozmowa z Pauliną Gąsiewską z IŻŻ na temat zawartości etykiet produktów spożywczych.
Posłuchaj teraz

Kupujesz, czytaj etykiety

Eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia opowiadają Radiu Rodzina o Kampanii Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to.
Posłuchaj teraz

Cukier, sól i tłuszcz – to trzy główne grzechy Polaków

Radio Wrocław o starcie kampani “Mniej cukru, soli, tłuszczu? Kupuję to!”.
Posłuchaj teraz

Dla zdrowia? Witaminy!

Które witaminy można przedawkować? W RMF rozmowa z Agnieszką Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia.
Posłuchaj teraz

„Twoje zdrowie w faktach RMF FM”

Dr Beata Przygoda z IŻŻ o mocy witamin.
Posłuchaj teraz

Nawyki żywieniowe determinują występowanie nowotworów.

Polskie Radio Trójka pyta prof. Hannę Mojską oraz prof. Katarzynę Stoś o profilaktykę nowotworową.
Posłuchaj teraz

“Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”

W Radiu Lublin o starcie kampanii edukacyjnej.
Posłuchaj teraz

Kampania Instytutu Żywności i Żywienia dotycząca racjonalnego wybierania produktów

Polskie Radio 1 o nowej inicjatywie Instytutu Żywności i Żywienia
Posłuchaj teraz

“Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”

Polskie Radio Program 1 o kampanii.
Posłuchaj teraz

Do kupowania produktów z mniejszą ilością soli, cukru, tłuszczu zachęca Instytut Żywności i Żywienia

Polskie Radio Kraków o nowej kampanii iŻŻ.
Posłuchaj teraz

Musimy czytać etykiety i wybierać zdrowsze produkty

Polskie Radio RDC o najważniejszych aspektach nowej kampanii społecznej.
Posłuchaj teraz

Nie słuchamy dietetyków

Konsumenci są bardziej przywiązani do smaku, niż do wartości odżywczych
Posłuchaj teraz

Czytanie etykiet produktów spożywczych przekłada się na nasze zdrowie

Start nowej kampanii społecznej „Mniej cukru, soli i tłuszczu? Kupuję to!”
Posłuchaj teraz

Zmiana nawet jednego czynnika żywieniowego ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie

Redukcja o 1 g spożycia soli w Wielkiej Brytanii pozwoliła zredukować liczbę zgonów nawet o 4 tys.
Posłuchaj teraz

Zdrowe podejście do życia z projektem „Zachowaj równowagę”

18 grudnia 2016 r. na antenie Radia TOK FM prof. Mirosław Jarosz, Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia podsumował skuteczny prewencyjny program zapobiegania nadwadze i otyłości
Posłuchaj teraz

„Zachowaj równowagę” w odżywianiu dzieci.

Anna Taraszewska i Joanna Jaczewska – Schuetz opowiadają o nawykach żywieniowych dzieci.
Posłuchaj teraz

Wegetarianizm i weganizm okiem dietetyka.

Mgr Hanna Stolińska opowiada w Radiu Tok FM o dietach wegetariańskich i wegańskich.
Posłuchaj teraz

„W zdrowym ciele” – reportaż Alicji Grembowicz

Reportraż na temat projektu KIK34: Zapobiegania nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej – Alicja Grembowicz
Posłuchaj teraz

Czy duża waga urodzeniowa dziecka to radość dla rodziców czy problem?

Dr Regina Wierzejska, w programie „Eter” (TOK FM) rozmawia o prawidłowym odżywianiu się kobiet w ciąży, matek karmiących i nie tylko… Czy żywienie kobiety w czasie ciąży ma wpływ na przyszłą wagę dziecka i jego stan zdrowia w dalszym życiu…
Posłuchaj teraz

TELEWIZJA

Suplementy diety na cenzurowanym

W Pytaniu na Śniadanie rozmowa z Hanną Stolińską-Fiedorowicz o kontroli składników w suplementach diety.
Obejrzyj  teraz

Kupimy tańsze i lepsze jedzenie?

Dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia w Dzień Dobry TVN
Obejrzyj  teraz

Jak z głową korzystać z farmacji?

Agnieszka Jarosz z IŻŻ dla Kuriera warszawskiego o nadużywaniu i złym łączenia leków.
Obejrzyj  teraz

Gotowanie z ciecierzycy

W dzień dobry TVN dowiesz się m.in. o tym że mąka z ciecierzycy nie wsiąka tłuszczu.
Obejrzyj  teraz

W Pytaniu na Śniadanie o tłuszczach

Rozmowa z Haliną Stolińską-Fiedorowicz na temat szkodliwości oleju palmowego w żywności.
Obejrzyj  teraz

TELEWIZYJNY KURIER WARSZAWSKI o NOWEJ KAMPANII IŻŻ

Zapowiedź Dziennika Regionów
Obejrzyj  teraz

Jedzenie pełne soli, cukru, tłuszczu powoduje wiele chorób, wybieraj rozsądnie ze sklepowej półki

Beata Przygoda i Tomasz Szymański opowiadają w Teleexpress Extra o kampanii “Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”.
Obejrzyj  teraz

Do czytania etykiet w Małopolsce zachęca IŻŻ

O Nowej Kampanii w Kronice TVP3 Kraków
Obejrzyj  teraz

Sposób na dobre zakupy?

Dziennik Regionów w TVP3 Poznań o tym, że nowa kampania to początek długiej drogi do większej świadomości żywienia.
Obejrzyj  teraz

“Mniej soli, cukru, tłuszczu? Kupuję to!”

TVP3 Kraków o Kampanii.
Obejrzyj  teraz
TVP3 Łódź o kampanii.
Obejrzyj  teraz
TVP3 Gorzów Wielkopolski o nowej  kampanii.
Obejrzyj  teraz

Zachowaj Równowagę w województwie świętokrzyskim!

64 świętokrzyskie szkoły podsumowały efekty dwuletnich starań o prawidłowe odżywianie dzieci i młodzieży.
Obejrzyj  teraz

Recepta na epidemię otyłości w Polsce

TVP o podsumowaniu pięciu lat projektu „Zachowaj równowagę”.
Obejrzyj  teraz

Bezpieczne i skuteczne odchudzanie

Mgr. Hanna Stolińska – Fiedorowicz wraz ze swoimi pacjentkami opowiada w Pytaniu na śniadanie (24.10.2016) jak bezpiecznie i skutecznie odchudzać się.
Obejrzyj  teraz

TVP Opole o 12-tygodniowych programach redukcji masy ciała (41 min)

Obejrzyj  teraz

Krapkowickie Centrum Zdrowia wypowiada walkę otyłości

Najpierw były były operacje zmniejszania żołądka. Teraz, szpital rusza z nowatorskim programem, dzięki któremu mieszkańcy powiatu zrzucą zbędne kilogramy w ciągu 12-stu tygodni.
Obejrzyj  teraz

Redukcja masy ciała… w Małopolsce

W Nowym Sączu realizowano 12-tygodniowy program redukcji masy ciała. Uczestnicy podjęli próbę zrzucenia zbędnych kilogramów i odzyskania wiary w siebie. To początek zmian w życiu, nabranie apetytu na „lżejsze” kolejne lata.
Obejrzyj  teraz
 

Pascal Brodnicki zachowuje równowagę…

Pascal Brodnicki promuje projekt „Zachowaj równowagę” w filmie edukacyjnym pod tym samym tytułem. Pragnie w ten sposób zwrócić uwagę na wagę prawidłowego odżywiania dzieci. O szczegółach opowiada w programie „O tym się mówi”.
Obejrzyj teraz
Print Friendly